Issiqdan saqlanamiz yoki mashhur «Sharshara» restoraniga sayohat

E‘lon qilindi· 731
Issiqdan saqlanamiz yoki mashhur «Sharshara» restoraniga sayohat

Ogohlantirish: suv bo'yidagi stolda o'tirib kechki ovqatni tanovul qilish uchun oldindan depozit qilishga to'g'ri keladi.

Toshkent ob-havosi o’z so’zini aytmoqda: uydan chiqdim deguningizcha, yana dush qabul qilishga to’g’ri keladi. Kechqurun kafe va restoranlarning ayvonlari salqin shamolga tashna mehmonlar bilan gavjum, ichkarida esa deyarli hech kimni uchratmaysiz.

Ko‘rib chiqish uchun yangi muassasa qidirayotib, katta ehtimol bilan siz eshitgan, poytaxtdagi mashhur “Sharshara” restoraniga duch keldim. Va uning asosiy afzalligi — uning joylashuvida. Restoran Qichqiriq daryosi atrofida qurilgan bo’lib, sayyohlar va mahalliy aholini o’ziga jalb qiladi.

Ko’kalamzorlashtirilgan va obodonlashtirilgan hududdagi stollar soyabon ostidagi suvning yonida va sahna yaqinida joylashgan bo’lib, mehmonlar kechqurun Irina Qayratovnadan ilhomlantiruvchi milliy motivlardan iborat poppuri musiqaga o’ynashadi. Suv yaqinidagi joylar ziyofat uchun juda mos keladi. Stollarga dasturxon to’shalgan va bokallar bilan bezatilgan, havoda esa namlik mutlaqo sezilmaydi. Stollar telefon orqali band qilinmaydi. Voqea joyida ma’lum bo’lishicha, joy band qilish mumkin, ammo buning uchun restoranga depozit bilan kelishingiz kerak.

Biroq, bu yerda mehmonlar juda ko’p — dushanba kuni odam liq to’la edi va bizning omadimiz kelib, bo’sh joy topish baxtiga muyassar bo’ldik. “Bu yerga o‘tiring, aks holda bu stolni band qilishadi” degan ko’rsatmalar ostida biz sahnaga yaqin joyda o‘tirdik, bu yer ham juda qulay. Xodimlar juda notinch, ammo til muammosiga e’tibor bergan holda, ofitsiant bizni menejerning o’ziga topshirdi. Shu sababga ko’ra, biz xizmat ko’rsatishdan ijobiy taassurot qoldi: yosh yigit taom tanlashda faol ishtirok etdi va ovqatni o’z vaqtida olib keldi.

Uning maslahati bilan beshbarmoq, osiyocha salat, keyinroq shashlik buyurtma qildik. Ichimliklardan biz ays-tini tanladik.

Menyu shunga o’xshash muassasalardagi taomlarning klassik kombinatsiyasini birlashtirgan: milliy taomlar yevropacha salatlar va mangalda tayyorlangan steyklar bilan aralashgan. Bayram qilish uchun tortlarsiz kelsa ham bo’laveradi — variantlar orasida har xil lazzatli shirinliklar mavjud: mevali, shokoladli, qarsildor va og’izda eriydigan desertlarni topish mumkin.

Narxlar:
Ays-ti — 55 000 so’m;
Osiyocha salat — 38 000 so’m;
Beshbarmoq — 58 000 so‘m;
Beshpanja — 110 000 so‘m.

Biz restoran atrofida aylanib, uning kattaligiga e’tibor qaratgunimizgacha, stolda ays-ti va salat paydo bo’ldi. Keyingi 10 daqiqa ichida beshbarmoq tortildi. Ko’zaga o’xshash idishdagi ichimlik juda jozibali ko’rindi. Ta’tib ko’rgach, biz kompotga o’xshash ta’mni payqadik. Osiyocha salat kichik salat idishida tortildi. Masalliqlar yorqin, gazaklar va shirin sous bilan berildi. Baqlajonlar tozalanib, xamirda qovurilgan.

Beshbarmoqning porsiyasi yaxshigina katta bo’lib, yashil piyoz va pishgan pomidor bilan tortildi. Ot go’shti va o’rtacha sho’r bulyon bilan olib kelindi. Go’sht yumshoq, xamir juda nozik. Menejer mehmonlarga nima maslahat berishni yaxshi bilar ekan.

Bu yerdagi oshxona yomon emasligini tushunib, Beshpanja shashligiga buyurtma berdik. Bu yog’li va klassik barbekyu ta’miga ega 300 gramm yumshoq mol go’shti. Kabob biroz sovigan holda tortildi, ammo go‘shtning ta’mi va sifati bo‘yicha u ham boshqa taomlar kabi yaxshi edi.

Ba’zi narsalar menga biroz qimmatroq tuyuldi. Biroq, bir-ikki soat davomida jazirama issiqni unutish — bu bebaho boylik, buning uchun ko’proq to’lasa arziydi.

Ikkita issiq taom va ichimlik, salat uchun to‘lov, 20% xizmat to‘lovini hisobga oladigan bo’lsak, 313 200 so‘mni tashkil etdi.

Vika Chmikhalova
Muallif
Vika Chmikhalova
Sharshara
Shimoliy olmos ko‘ch., 10Olmazor tumani
Sharshara