Yangi "РыбаLove" restoraniga sharh

E’lon qilingan sana· 665
Yangi "РыбаLove" restoraniga sharh

Qovurilgan baliq yeyish uchun kafega borish bizning mintaqamizdagi eng sevimli marosimlardan biridir. Odamlar doʻstlari bilan shahar tashqarisiga chiqishadi, oilalari bilan kechki ovqatga borishadi va shunchaki uyga buyurtma berishadi. Smart Group xoldingi baliqni nafaqat qovurish mumkinligini koʻrsatishga qaror qildi va yangi loyiha — “РыбаLove” restoranini ochdi.

Restoran Seul qirgʻogʻining oxirida, eng yuqori chiziqda joylashgan — hech qayerga tushishning hojati yoʻq. Keng terrasadan oʻtib, biz oshxonasiga ega ikkita xonaga boʻlingan kichik maydonda paydo boʻlamiz. Birinchisi, rejaga koʻra, baliqchining uyi boʻlib, unda “hissiyotlar mujassam boʻlib, baliq ovining jozibali muhitini yaratadi”. Ikkinchisi baliqchining orzulari deb ataladi, bu yerda “ajoyib aristokratik xizmat koʻrsatish namoyish etiladi va oʻzingizni shoh kabi his qilib baliq ovlashga muvaffaq boʻlasiz”. Yomonmas, toʻgʻrimi?

“РыбаLove” interyerining asosiy ranglari — koʻk va oq. Ikkala xonaning shiftlari baliq toʻdalari bilan bezatilgan va stullarning rangi dengizni ta’kidlab turadi. Shuningdek, bu yerda siz sakkizoyoq va baliqlar koʻrinishidagi temir chodirlar, zirhli qayiqlar va tirik oʻsimliklardan iborat guldonlar koʻrinishidagi dekoratsiyani koʻrishingiz mumkin.

Kunduzi quyosh nurlaridan himoya qilib turadigan pardalar oʻrniga oʻng zalning shift ostida baliqchilar toʻri osilgan. Uning yonida bosh qahramonning qayigʻi joylashgan. Ikkinchi zalning bezaklari chiroyli baliqlar va baliqchilarning uylari bilan cheklangan. Ayta olamanki, zallarda alohida atmosfera va umuman, har bir dekorativ elementlar va mebellar oʻrtasida aloqa yoʻqligini aytaman.

Menyu mahalliy baliqlardan tayyorlangan taomlarga asoslanadi: forel, sazan, som, sudak va osetra. Turli xil souslardagi baliqlar xosperda pishiriladi, ularni steyk, salqin gazak va shoʻrvalar bilan dasturxonga tortishadi. Buyurtmamiz qatoriga yong‘oqli sousli sudakli salat (79 000 so‘m), foreldan krudo (129 000 so‘m) va “qishloqcha” kartoshka va chimichuri sousi qo‘shilgan baliq steyki (57 000 so‘m/200 gr) kiritilgan.

Buyurtmadan 10 daqiqa oʻtgach, salat va krudo taqdim etildi. Salatda koʻkatlar, greypfurt, yeryongʻoq, qovurilgan sudak va forel aralashmasi mavjud. Ajablanarlisi shundaki, ofitsiant bizni oxirgi ingredient haqida qizil baliq ham sudak ekanligiga ishontirishga harakat qildi. Yorqin ta’mli sous oʻtkir ta’mli greypfurt bilan uygʻunlashib, barcha e’tiborni baliqdan tortib oladi. Asosiy ingredient ularning fonida yoʻqolib, shunchaki qoʻshimchaga aylanadi.

Foreldan tayyorlangan krudo soya-sitrus ponzu sousi bilan tortiladi. Bu yerda ular baliqni sitrus mevalar bilan marinadlashadi va bezashadi. “РыбаLove"da forel goʻshtini oldindan sitrus va tuz bilan marinadlab qoʻyishadi. Siz uni sousli yoki soussiz holda tatib koʻrishingiz mumkin — forel oʻrta darajada yaxshi.

Baliqni tanlashda siz shefdan maxsus taomga buyurtma berishingiz yoki oʻzingizga yoqqan sous va qoʻshimchalarni qoʻshib buyurtma qilishingiz mumkin. Men buyurtirgan som baligʻi steyki oʻrtacha shoʻr va bir oz quruq edi, lekin bitta ham suyakchasi yoʻq edi.

Menyuda xizmat haqi haqida yozilmagan. Bizning hisobimiz choy-chaqa bilan birga 305 000 soʻmni tashkil qildi. Agar kattalar uchun yana bitta issiq taom qoʻshsangiz, kechki ovqatingiz 400 000 soʻmga tushadi. Baliq restoranida bir oqshom uchun yoqimli summa. Biroq, biz bu yerga qaytib kelish uchun hech qanday sabab topmadik.

Vika Chmikhalova
Muallif
Vika Chmikhalova